ETKİNLİK DUYURUSU: 16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali BODRUM'DA (13 - 14 ve 15 Nisan 2018)

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başladı:
10 Mart – 10 Mayıs 2018
Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin 16.'sını düzenliyor. 10 Mart'ta İstanbul'da başlayan festival, 10 Mayıs'a kadar Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana, Diyarbakır dahil 8 şehirde kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor.
Festival Baharı, Filmmor'un ardından, Uçan Süpürge ile devam edecek.
16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nde izleyiciler "kadın yönetmenlerin" "kadın filmlerinden" öte, sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınların, 21. yüzyılın ustalarının "sinemayla dansını" izleme olanağı bulacak.
Türkiye ve dünyadan 48 filmle birlikte söyleşiler, atölyeler, toplu gösterimlerle dolu dolu bir program sunacak festival bu yıl: "Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş" diyor.
BODRUM'da gerçekleştirilecek olan Kadın Filmleri Festivali Bodrum Oasis Cinemarine Sinemalarında bu yıl ilk kez 3 tam gün 13 - 14 - 15 NİSAN 2018 tarihlerinde, düzenlenmektedir.
Film gösterimleri öncelikle kadın izleyiciler için açık olmakla beraber ücretsizdir.
Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin en önemli unsurlarından biri, bu festivalin, kadın örgütlenmelerinin bulunduğu kentlerde ve kasabalarda sunuluyor olmasıdır. Kadının görünür kılınmadığı, var olmasına direnç gösterilmediği yer, alan, şehir ve kentlerde, ne Kadın ne de ürettiği sanat görünür olabilir.
Bodrum’da bu yıl da Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin sunulabiliyor olması, Bodrum yerelinde Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin varlığını korumasından ve Kadın Filmleri Festivalini düzenleyen Filmmor ile dayanışma çabalarının sonucudur. 
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, kadın hakları alanında izlediği mücadele ve dayanışma ile, şiddete maruz kalan kadın, çocuk ve lgbti+ bireylere destek sunarak, bu alanda yargıya intikal eden davaları takip ederek ve feminist mücadele alanında ürettiği söz ve politikalar ile, kadın sanatının desteklenmesi ve kadınlara sunulması için beş yıldır çaba sarf etmektedir.
“Ne Söz biter, Ne Yol, ne de Düş!” bu yılki ortak sözümüz. Bu Düş'ü gerçekleştirmek adına yapılan görüşmeler, müzakereler, derneğimizin gönüllülük bazında sarf ettiği çabalar ve filmmor’un sunabildiği katkı ile gerçekleşebiliyor… Bu tür bir festivali gerçekleştirmek, zahmetten ziyade endişeler ve zorluklar ile bezenmiştir. Dünyanın dört bir yanında bilindiği üzere, güç, finansal güç de dahil olmak üzere, erkek egemen sistemin daima cebinde ve mülkiyetinde saklı.
Her yıl,  öncelikle kadın izleyiciler için açık ve ücretsiz olması için gösterilen çaba ve emeğin varlığını vurgulama ihtiyacını bu nedenle duyuyoruz.
Keza, son senelerde, bazı kesimlerin bu çaba ve marifeti itina ile görmezden gelmesi, hatta ve hatta zaman zaman organizasyon esnasında hissettirmesini görmezden gelerek, hedefe, sanata ve kadın direnişine odaklanmamız sayesinde gerçekleşmiştir. Günümüz koşullarda bu nedenle şehre bir film gelmesi sözümüzün bitmediğini, yol almamızın son bulmayacağını ve DÜŞ’ü yaşatma halimizin bitmediğini sergilemenin özel bir gururu ile 16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne davetimizdir!




-- 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
BKD - Bodrum Kadın Dayanışma Derneği
Yeni Köy Mahallesi Turgutreis Caddesi
Mausoleion Müzesi Karşısı 112/1
(Siyah Demir Kapılı Köşk) 
Bodrum / MUĞLA
Ulaşım
Telefon No. +90 (252) 316 31 63

BKDD BLOGSPOT

Yorumlar