25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışm Günü / ETKİNLİK DUYURUSU

Şiddet, Türk Ceza Kanunu'nda suç olarak tanımlanmış bir eylemdir. Dolayısıyla, kadına yönelik erkek şiddeti ile mücadele de bir suça karşı mücadele etmek anlamına gelmektedir!

Kadınların, kendi yaşam biçimlerini ve var olma haklarını tanımlamaları da ayrıca bu mücadelenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Erkekler tarafından günde bir kadın öldürülürken, tacizin, tecavüzün, ısrarlı takibin de ardı arkası kesilmiyor.

Son dönemde gerek kadınlar aleyhine değiştirilen yasal hükümler, gerekse kamusal ve/veya toplumsal alanda kadınlara yönelik sergilenen tutumlar nedeniyle, Kadınlara yönelik erkek şiddetine itiraz etmek için ve yasal düzenlemeler hakkında bilgilenmek için, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde BKD - Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler ile sokakta ve Kadın Forumunda bir araya geliyoruz!

Cumartesi günü, 25 Kasım 2017 tarihinde, saat 12.00'da Bodrum Belediye Meydanı karşısındaki Kadın Ağacının önünde #25KasımdaSokaktayım diyoruz ve aynı gün, saat 14.00'da Herodot Kültür Merkezi'nde Kadın Forumunda buluşuyoruz!

*Ektinlikler Kadınlara Mahsus*






Yorumlar