BURSA'DA BAŞLATILAN "KADINLARA ÖZEL VAGON" UYGULAMASINA HAYIR DİYORUZ!

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaray Otosansit İstasyonu’nda başlattığı cinsiyetçi vagon uygulamasını kadınlar protesto etmeye devam ediyor. 

Uygulamanın gündeme gelmesinden bu yana Burulaş’ın 444 99 16 numaralı telefonunu şikayetleriyle kilitleyen kadınlar, daha sonra Otosansit İstasyonu’na yerleştirilen cinsiyetçilik içeren “Bayan yolcularımıza öncelikli vagon” levhalarını siyah spreyle boyadı.

Kadınların spreyli eylemine istasyondaki özel güvenlik görevlileri müdahalede bulunmak istedi. Ancak kadınlar güvenlik görevlilerinin engellemelerine rağmen istasyondaki tüm levhaları siyah boyayla kaplayarak, Burulaş’ı uygulamadan vazgeçmeye çağırdı. 

Kadınlar bu uygulamanın tacizden koruma amacı taşımadığını, kadını toplumdan dışlamanın, evlere kapamanın bir yolu olduğunu vurguladılar.
“Altepe mi yaman Bursa’nın kadınları mı?” diyen Bursa Kadın Platformu üyesi kadınlar Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne insanca, nitelikli koşullarda ulaşım hizmeti sunması için çağrıda bulunarak, uygulama kaldırılana kadar sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler. 
Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca ile Bursa Kadın Platformu, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ve Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den randevu talep ettiklerini belirten kadınlar halen taleplerine bir cevabın verilmediğini de ifade ettiler.
BursaMuhalif.com'den alıntı.
Kadınlara özel Vagon uygulamasına karşı bir anket ile, Kadınların HAYIR'larına destek olabilirsiniz. BKD olarak Bursa'daki Kadınlara dayanışıyor, haklı mücadelelerine destek veriyoruz. Sizler de ankete katılıp, Kadınlara özel Vagon uygulamasının kaldırılmasına destek verin!
















Yorumlar